• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

Franchisenemers zouden 100 miljoen euro claimen bij bouwmarktenbedrijf Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei.
Dit meldt Het Financieele Dagblad (FD) dinsdag.

Eerder heeft het Franse Bourrelier, dat 75 Gamma- en Karwei-vestigingen exploiteert, een ingebrekestelling verzonden.

Het concern wil kortingen en inkoopbonussen terugvorderen die Intergamma volgens Bourrelier onterecht heeft ingehouden.

In totaal zouden alle kortingen en inkoopbonussen voor alle franchisenemers in de periode 2012 tot 2016 100 miljoen euro waard zijn, meldt een partij die Bourrelier bijstaat. Tot en met 2017 zou het zelfs om 130 miljoen euro gaan.

Geen onenigheid
Intergamma zegt tegen de zakenkrant dat er nooit onenigheid is geweest over de kortingen en bonussen en dat Bourrelier de jaarrekeningen altijd heeft goedgekeurd.

De ruzie tussen Intergamma en de franchisenemer zou zijn oorsprong vinden in een plan van Intergamma om 156 Gamma-filialen en een aandelenbelang van 50 procent over te nemen van het Ierse CRH.

Hiervoor wil Intergamma 140 miljoen euro van de franchisenemers, maar onder meer Bourrelier wil hier niet aan meewerken.

Bron: nu.nl

Foto: ANP


 

Een eigen zaak, maar onder de vlag van een bekende keten. Dat klinkt als veilig ondernemen. Maar achter veel glazen winkelpuien gaat een hoop ellende schuil. Franchisenemers worden massaal uitgeknepen door hun bazen, met hoge schulden tot gevolg.


Praktische en moderne spullen, dat is Echt Hema. Bij Albert Heijn is het lekker hamsteren en bij Bakker Bart ruikt het heerlijk naar vers brood als je daar je croissantje haalt.


© 2018 Franchisekamer. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Website-maker.nl

franchise logo