• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer en meer winkels in de problemen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

AMSTERDAM - Met het aangevraagde uitstel van betaling bij MS Mode dreigt er weer een bekende winkelnaam uit het straatbeeld te verdwijnen. En het rijtje wordt almaar langer. Een greep uit de winkelketens die onlangs in de problemen kwamen.

- Bij MS Mode dreigen door de uitstel van betaling bij de Nederlandse tak 130 winkels te verdwijnen. De winkelketen telt in Nederland 660 werknemers. - Modehuis McGregor bekend van de merken Adam Menswear en Gaastra, ging eind juni failliet. Het neemt bij zijn doorstart als Doniger Fashion Group afscheid van circa 130 oudgedienden in Nederland. - Slijterijketen Mitra werd eind juni failliet verklaard. Dat betekende het einde voor de 24 eigen winkels van het bedrijf, die geen deel uitmaken van de doorstart. De ondergang van Mitra trok ook moederbedrijf Dirkzwager mee. - Voor elektronicaketen Scheer & Foppen viel in juni eveneens het doek.

De familieonderneming met 56 filialen werd failliet verklaard en voor alle 475 medewerkers werd daarbij ontslag aangevraagd. - Modeketen HoutBrox en zusterbedrijf Duthler werden in april failliet verklaard, samen met moederbedrijf Brova. Twaalf filialen van HoutBrox, met in totaal een kleine honderd werknemers, werden in mei doorverkocht aan Van Uffelen. Elf daarvan gaan verder onder de naam van de nieuwe eigenaar. - Perry Sport en Aktiesport werden dit voorjaar door JD Sports overgenomen uit de failliete boedel van United Sports Group (USG). De Britten betaalden 26,5 miljoen euro voor de twee winkelketens, die eind februari omvielen. - Dameskledingketen La Ligna maakte in maart bekend definitief een doorstart te maken. Daarbij werd een baangarantie gegeven voor 135 van de 230 medewerkers - Voor V&D viel het doek ook definitief.

De externe vestigingen van La Place waren al overgenomen door supermarktbedrijf Jumbo. Het V&D-concern telde ongeveer 10.000 werknemers - Macintosh ging vorig jaar officieel failliet. Het bedrijf bezat Scapino, Dolcis, Invito, Manfield, PRO Sport en Steve Madden. Sommige namen werden door andere eigenaren overgenomen. - Bij Foto Klein werden door het faillissement van het moederbedrijf 34 zaken gesloten. Bij de keten werkten ongeveer 200 mensen. - Bij de drogisterijketen DA verdwenen door een faillissement 200 banen.

Bron:Telegraaf


© 2024 Franchisekamer. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Website-maker.nl

franchise logo