• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mitra maakt doorstart met De Monnik Dranken

Mitra maakt doorstart met De Monnik Dranken

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Franchiseformule Mitra maakt definitief een doorstart. Uit eerdere berichten bleek al dat de eigen vestigingen van de slijterijformule.

Door teruglopende verkopen van binnenlands gedistilleerd, een zwakke economie en concurrentie van de supermarkten en online de deuren moesten sluiten. De 120 franchisevestigingen vielen buiten het faillissement. Vrijdag 29 juli jl. is bekend gemaakt dat Mitra is overgenomen door drankengroothandel De Monnik Dranken in samenwerking met ondernemers met een Mitra-winkel.

De Monnik Dranken is sinds 2015 distributeur van Mitra. De drankengroothandel gaat nu samen met de ondernemers sturing geven aan de nieuwe organisatie. De ondernemers gaan een eigen bestuur vormen. Op deze manier blijft Mitra een op zichzelf staande organisatie.

Directeur Hans Olde Monnikhof van De Monnik Dranken laat aan Nu.nl weten: “De doorstart zorgt ervoor dat Mitra, sinds 1974 actief en een grote speler in de drankenwereld, niet uit de markt verdwijnt. De ondernemers hebben een zware tijd achter de rug, maar gelukkig kunnen we met elkaar weer vooruit kijken.

Bron: De Nationale Franchise Gids


© 2024 Franchisekamer. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Website-maker.nl

franchise logo