• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Britse keten Halfords heeft last van regenachtig weer

Britse keten Halfords heeft last van regenachtig weer

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het regenachtige weer in april en eind juni heeft de Britse detailhandelaar Halfords geen goed gedaan.

De vraag naar fietsen en toebehoren stond onder druk. Dat maakte het bedrijf, dat geen banden heeft met de gelijknamige winkelketen in Nederland, donderdag bekend.

Halfords zag de vergelijkbare omzet in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 0,6 procent dalen. De verkopen van onderdelen en accessoires voor auto's zaten wel in de lift, maar dat was niet genoeg om de zwakkere vraag naar fietsen en aanverwante artikelen te compenseren. Concrete cijfers werden niet genoemd.

Behalve het weer speelt de waardedaling van het Britse pond Halfords parten. De munt is hard onderuit gegaan sinds de Britten eind juni in een referendum kozen voor een toekomst buiten de Europese Unie. Het bedrijf ziet zich daardoor geconfronteerd met hogere inkoopkosten.

Wielrennen
Grote zorgen maakt Halfords zich nog niet. ''Hoewel de recente beslissing om de EU te verlaten onzekerheid veroorzaakt, staan wij er als bedrijf goed voor om op de lange termijn te blijven groeien'', aldus bestuursvoorzitter Jill McDonald.

Het bedrijf hoopt deze zomer opnieuw te profiteren van de groeiende populariteit van wielrennen in Groot-Brittannië, dat de afgelopen jaren verwend is met de successen van achtereenvolgens Bradley Wiggins en Chris Froome in de Tour de France. Ook de Olympische Spelen in Rio de Janeiro kunnen een handje helpen.

Bron: anp


© 2024 Franchisekamer. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Website-maker.nl

franchise logo