• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Formules vergelijken

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Tussen franchiseformules bestaan grote verschillen, bijvoorbeeld in de keuzevrijheid die u heeft om te ondernemen. Bij de één vindt u adviesprijzen bij producten, bij de ander is de keuze aan u.

Hetzelfde geldt voor onder andere de boekhouding- en accountant-keuze. Dit wordt zachte of harde franchise genoemd. Kijk daarom goed welk type franchise aansluit bij uw wensen. Een franchisegever kijkt op zijn beurt ook of u past binnen de formule.

Heeft u een aantal formules op het oog? Dan is het verstandig om te onderzoeken of het een beproefd en gedegen franchiseconcept is:

  • Kijk naar de naamsbekendheid van de formule, hoe lang ze bestaan en hoe ze inspelen op veranderingen in de markt. Ga in gesprek met ondernemers die samenwerken met de formule en vraag de franchisegever om u inzicht te geven in eerder behaalde resultaten (in de omgeving van uw bedrijfsruimte).
  • Ga na of de franchisegever transparant is over zijn eigen verdienmodel? Wat zijn bijvoorbeeld zijn marges, en hoe beïnvloeden deze uw marges?
  • Ga na of de formule een vereniging van franchisenemers heeft en of bij de formule de Europese Erecode Inzake Franchising wordt toepast.
  • Kijk eens naar de gedeponeerde jaarrekeningen van vestigingen uit dezelfde keten bij u in de buurt en probeer te achterhalen of er leden van de franchise in het verleden failliet gegaan of gestopt zijn.

© 2024 Franchisekamer. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Website-maker.nl

franchise logo