• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stel eisen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wilt u weten of u uw investering gaat terugverdienen? Doe een haalbaarheidsonderzoek. U kunt hiervoor eventueel een adviesbureau inschakelen.

Een andere mogelijkheid: schrijf een ondernemingsplan voor een onderneming binnen de franchiseformule én een ondernemingsplan voor als u alles zelf oppakt. Vergelijk vervolgens de opbrengsten en kosten voor de komende 3 jaar.

Zorg daarnaast dat u uw privévermogen afschermt van uw zakelijke vermogen en risico’s (bijvoorbeeld via een B.V. of een coöperatie).

Denk eraan dat de franchisegever zijn eigen belangen heeft en het nogal eens voorkomt dat deze eigen prognoses afgeeft, deze cijfers zijn dus niet door een onafhankelijke partij opgesteld of getoetst. De franchisegever is in beginsel aansprakelijk voor de juistheid en haalbaarheid van deze afgegeven prognoses. In de praktijk ontstaan hierdoor nogal eens wat geschillen.

Eis daarom van de franchisegever een onafhankelijk rapport of nog beter vraag hem de kosten van dit rapport te vergoeden zodat je zelf een partij kan kiezen die gespecialiseerd is om zo n rapport te maken. Hierin kunnen wij jou begeleiden.  Denk eraan jij hebt best macht omdat de franchisegever via jou zijn produkten wil gaan afzetten. Als de franchisegever deze kosten niet wil vergoeden dan kan je je afvragen of je wel in moet stappen. Het gaat immers om een forse investering waarvoor jij met je prive vermogen het risico loopt, niet je toekomstige franchisegever. Zet je roze bril af en kijk er zakelijk naar.

Hetzelfde geldt ook voor hele ingewikkelde regelingen. Vaak gaat het dan om (huur) compensatieregelingen die het nodeloos ondoorzichtig maken. Indien hiervan sprake is moet je eigenlijk al op voorhand ervan uitgaan dat er iets loos is. Doe hierover ook navraag bij ons of de formulespecialist die je bij ons op de site kan vinden.

Maak een lijst met je eisen en vink die af in de contractuele fase alvorens je een handtekening zet.

 

 


© 2018 Franchisekamer. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Website-maker.nl

franchise logo


 

Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie